Zupa pieczarkowa z pęczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczak

    1 szk
  • pieczarki

    20 dag
  • marchewka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • rosół warzywny

    1-1,5 l
  • oliwa

    1 łyżka
  • sól

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pęczak zalać dwoma szklankami wody i gotować ok. 20 min. Dodać odrobinę soli i łyżkę oliwy z oliwek. Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki podzielić na mniejsze kawałki. Dodać do rosołu, zagotować. Pęczak odcedzić, dodać do zupy. Razem zagotować. Doprawić do smaku tymiankiem i posypać posiekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 02.09.2013 07:49
bardzo smaczna
kuklik 06.06.2013 20:51
przepyszna zupka
Wafelek2601 12.02.2013 09:33
Lubię takie zupki
alaaa 06.01.2013 21:05
moja ulubiona,ładne zdjęcie
MAR3STA 02.12.2012 18:01
fajna zupka
ziutula 02.12.2012 17:33
moje smaki
Marta1986 02.12.2012 16:35
pycha
mufinka79 02.12.2012 16:26
smaczna :)
adelajda 02.12.2012 16:23
zapowiada się super !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat