Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
ziemniaki 4 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
natka kolendry 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z mięsem

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i zalać litrem wody.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
2
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
3
Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej posiekaną cebulkę.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
4
Do cebulki dodać pieczarki i przesmażyć razem.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
5
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na grubych oczkach.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
6
Do mięsa dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zagotować.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
7
Do gotującego się mięsa dodać pieczarki i starte warzywa. Przyprawić przyprawą kucharek.
Krok 7 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
8
Kiedy wszystko będzie miękkie mięso wyjąc, a dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości.
Krok 8 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
9
Mięso pokroić w kostkę, natkę posiekać.
Krok 9 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
10
Dodać do zupy. Zagotować. Doprawić.
Krok 10 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto
11
Podawać na gorąco.
Krok 11 - Zupa pieczarkowa z mięsem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.03.2014 00:37
Zawsze jest dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak