Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
pieczarki 25 dag
bulion drobiowy 1,5 l
Kasza burgul 0,5 szklanki
marchewka 1 sztuka
koper świeży
sól do smaku
pieprz
śmietana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną dymkę i boczek.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur foto
2
Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki, podsmażyć i doprawić pieprzem.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur foto
3
Podsmażone pieczarki dodać do boczku i zalać bulionem, dodać startą marchewkę. Gotować do momentu aż pieczarki zmiękną, pod koniec dodać kaszę bulgur i jeszcze gotować przez kilka minut. Zupę zabielić śmietaną, przyprawić do smaku i wrzucić świeżo pokrojony koperek.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z kaszą bulgur foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak