Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kaszą

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jak się chce, to można. Jak się lubi, to nawet trzeba. Aromatyczna zupa pieczarkowa z kaszą w śmietanowym towarzystwie.

Składniki:

Składniki:

pieczarki 250 gramów
marchew 1 sztuka
korzeń pietruszki 1 sztuka
seler korzeniowy 1 kawałek
por 1 kawałek
masło klarowane 1 łyżka
bulion warzywny 1.2 litra
kasza jęczmienna perłowa 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kaszą

Pieczarki oczyszczamy. Większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości lub kroimy na pół.

Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Por kroimy w piórka.

Warzywa i grzyby dusimy na maśle pod przykryciem, po 10 minutach zalewamy gorącym bulionem, dodajemy kaszę, serek (w mniejszych kawałkach) i gotujemy do miękkości kaszy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak