Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 duża
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
masło 1 łyżka
ziemniaki 3 średniej wielkości
bulion warzywny 1,5 l
serek topiony 200 g (pieczarkowy)
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa


Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Lekko podsmażamy na maśle z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, zalewamy bulionem.

Dodajemy serki, pokrojone na plasterki pieczarki, lubczyk i gotujemy do miękkości warzyw.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.12.2016 18:46
już dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak