Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
włoszczyzna 5 dkg
mąka pszenna 5 dkg
natka pietruszki
koper świeży
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 18 proc 1/2 szkl

Porada

Podawać z łazankami lub grzankami.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Żeberka opłukać, odgotować. Włoszczyznę umyć, obrać , opłukać, pokroić , wrzucić do żeberek, gotować . Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić i wrzucić do garnka, dodać podduszoną na tłuszczu , pokrojoną cebulę, przyprawy , gotować około 15min . Gotowy wywar zabielić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Przyprawić do smaku solą pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 24.08.2016 06:42
bardzo lubię
Skotka 23.08.2016 21:35
Moja ulubiona:)
kd045 23.08.2016 21:15
zawsze smaczna ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak