Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w plastry.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Masło rozpuszczamy na patelni i podsmażamy pieczarki. Następnie pieczarki przekładamy do bulionu, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy około 10-15 minut.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Przygotowujemy zaprawę, mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy dwie łyżki zupy aby się nie zważyła. Zaprawę dodajemy do zupy i zagotowujemy całość. Ja podałam z makaronem. Smacznego
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 20.09.2013 22:13
jaka smaczna - też taką gotuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak