Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
włoszczyzna 1
ziemniaki 2
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 4
natka pietruszki 1
śmietana 12%
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Ugotować wywar mięsny (ok. 1 godzinę),wyjąć mięso, rozdrobnić i dodać na koniec gotowania. Teraz dodać włoszczyznę, pokrojone w kostkę ziemniaki i pieczarki.

Następnie dodać ziele angielskie oraz liścia laurowego. Gotować ok. 30 minut. Dodać na koniec posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z łyżką śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 25.08.2013 20:15
pyszna taka zupka.
LoLa 11.07.2013 19:25
też dziś robiłam
carmen 11.07.2013 09:38
moje smaki :)))
lawenda 10.07.2013 22:20
uwielbiam pieczarkową!
Bernadeta1 10.07.2013 13:00
lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak