Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
marchewka 2 szt
cebula 1 mała
woda 3 litry
sól do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki kroimy w plasterki (ja miałam duże to pokroiłam w półplasterki), marchewkę również kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w drobne piórka. Dajemy to wszystko do wody i gotujemy około godziny. Doprawiamy do smaku. Mąkę mieszamy ze śmietaną, wlewamy do zupy, jak zakipi zdejmujemy z ognia. Podajemy albo z pieczywem albo z dowolnym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.07.2013 13:15
wygląda bardzo apetycznie
justys759 14.04.2013 13:45
moja ulubiona!
fotoviderek 14.04.2013 13:13
Pyszna zupa pieczarkowa :)
Adamorek 14.04.2013 11:33
moja ulubiona
Pyszota 14.04.2013 11:11
ale mam na nią ochtę
bogusia19 14.04.2013 11:11
bardzo ładnie się prezentuje
dodi 14.04.2013 10:31
z makaronem jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak