Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
żeberka wieprzowe 50 dkg
cebula
marchew
pietruszka
pieprz
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Żeberka dokładnie myjemy. Zalewamy wodą , dodajemy obrane jarzyny i gotujemy do miękkości. Następnie wyciągamy jarzyny i mięso. Mięso obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do gotującej się zupy razem z pokrojoną papryką oraz przecierem pomidorowym. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Następnie zagęszczamy zawiesiną z mąki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 05.03.2015 14:36
bardzo dobra zupka
mzap88 05.03.2015 10:11
uwielbiam paprykowe zupy
Futka 05.03.2015 08:38
Bardzo smaczna, pożywna i sycąca zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak