Zupa paprykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowo-wołowy

    1,5 litra
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • śmietana

    200 ml
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyć, osuszyć i wyjąć z nich gniazda nasienne. Papryki pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej paprykę. cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na oliwie. Wywar zagotować, dodać do niego paprykę i cebulę, następnie sok z cytryny. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką, rozprowadzić wodą i dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 13.01.2014 13:00
smaczna zupka :-)
Wafelek2601 24.10.2013 15:18
Muszę wypróbować Twój przepis
IKrakowianka 02.10.2013 19:13
smaczna zupa
szajba2 19.08.2011 17:30
papryka jest smaczna
BozenA 11.08.2011 14:52
ciekawe
BozenA 11.08.2011 14:52
ciekawe
Barbara55 25.06.2011 17:37
bardzo lubię paprykę
Anna141 19.06.2011 16:55
ciekawy przepis
Justyna Jussstiii 11.06.2011 11:17
super
kielcok1 31.05.2011 16:58
fajna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat