Zupa pak choi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • kapusta pak choi

    2 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • miód płynny

    2 łyżki
  • imbir

    5 cm
  • schab

    300 g
  • makaron

    300 g ( mie)
  • pieczarki

    150 g
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowałem bulion warzywny. Wywar wlałem do garnka, dodałem starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżki sosu sojowego i schab pokrojony w cienkie plasterki. Doprowadziłem do wrzenia, gotowałem na wolnym ogniu przez 3 minuty. Wyjąłem schab, przełożyłem go na rozgrzaną patelnię, dodałem do niego pozostały sos sojowy, miód i trochę bulionu. Smażyłem ok. 5 minut, aż mięso zbrązowiało, często je obracałem, dolewałem co jakiś czas bulion. Do garnka z wywarem włożyłem połówki główek kapusty, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki. Gotowałem 3 minuty na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 30.04.2018 21:22
ciekawy przepis :)
bietka 30.04.2018 17:13
Bardzo ciekawa zupka : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat