Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
truskawki
150 g -
kisiel
1 szklanka -
mięta świeża siekana
1 garść -
serek śmietankowy
1/3 opakowania -
wanilia laski
1 sztuka -
makaron
1 porcja
Przepis i sposób przygotowania Zupa owocowa z makaronem i serkiem śmietankowym
1. Z truskawek usuwamy szypułki. Myjemy i kroimy w plasterki (część odkładamy do dekoracji).
2. Do garnka wlewamy kompot. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i łyżeczką wyskrobujemy ziarenka.
3. Dodajemy je do kompotu. Zagotowujemy. W szklance z odrobiną zimnej wody rozrabiamy kisiel i dodajemy do zupy razem z pokrojonymi owocami.
4. W osobnym garnku gotujemy makaron i odcedzamy. Serek śmietankowy kroimy w kostkę.
5. Porcję zupy podajemy z makaronem, pokrojonym serkiem, plasterkami świeżych truskawek i listkami mięty.
Komentarze (20)
Załaduj więcej komentarzy (10)