Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Naleśniki:
-
mąka
2.5 szklanki -
mleko
2.5 szklanki -
jajko
2 sztuki -
sól
1 szczypta -
olej
2 łyżki -
truskawki
50 dag -
serek waniliowy
1 opakowanie -
serek
1 opakowanie
Sposób przygotowania
Naleśniki smażymy wg wypróbowanego przepisu albo łączymy podane w przepisie składniki na ciasto. Mąki dodajemy tyle żeby ciasto miało odpowiednią konsystencje. Truskawki, obieramy, płuczemy i osuszamy. Naleśniki kroimy na paski i każdy pasek smarujemy serkiem waniliowym albo czekoladowym. Przy końcu paska naleśnikowego kładziemy truskawkę i zwijamy w roladkę. Przygotowane roladki nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Naleśniki na patyku podaliśmy z lodami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się