Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa ze śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1/2 kg
pietruszka
marchew
seler
ogórek kiszony 1/2 kg
śmietana
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
ryż 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa ze śmietaną

Umyte i oczyszczone żeberka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się żeberek dodajemy obrane jarzyny i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Wyciągamy jarzyny. Do gotującej zupy dodajemy opłukany ryż. Gotujemy aż będzie miękki. Pod koniec dodajemy starte ogórki a na koniec śmietanę. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.03.2014 11:30
pyszna zupka
Wacław 25.02.2014 16:16
jedna z moich ulubionych zup :-)
romanrafal
romanrafal 14.02.2014 16:58
smaczna zupka
Agata3 03.02.2014 16:30
smaczna domowa zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak