zupa ogórkowa ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    250 g
  • mąka

    50 g
  • sok z kiszonych ogórków

    trochę
  • sól

    do smaku
  • śmietana

    1 łyżka
  • ogórki

    260 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Ogórki cieniutko poszatkować. Zupę podprawić mąką i śmietaną, zagotować, wymieszać z surowymi ogórkami, dodać do smaku kiszonego soku ogórkowego i soli, lekko ogrzać. Podawać z ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 13.04.2012 11:20
lubie
staropolanka5 08.12.2011 00:32
trzeba wypróbowac
staropolanka5 08.12.2011 00:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat