Zupa Ogórkowa z Ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek kiszony

    5 sztuk
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • ryż

    1 torebka
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • koper

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • smietana 18%

    0,5 szklanki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • sok z ogórków

    0,5 szklanki
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, ogórki tzremy na tarce na grubych otworach. Zalewamy wodą. Dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe. Wlewamy 0,5 szklanki soku z ogórków. Po około 15 min dodajemy nie całą torebeczkę ryżu i pokrojone w kosteczkę 2 ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Następnie zupkę podbijamy śmietną z mąka gdy już jest zdjęta z ognia, dodajemy 1 łyzeczkę masła. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 20.01.2013 21:17
rewelacja;)
Kate131 04.08.2011 09:38
uwielbiam
ElizaT 12.11.2010 00:07
smakowita
Patrycja38 10.11.2010 10:38
pycha ;)
Zoso 09.11.2010 21:26
Ogórkowa jest super
MAR3STA 09.11.2010 18:09
lubię taką zupkę
edyta51 09.11.2010 14:41
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat