Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywno-mięsny 2,5 l
ogórki kwaszone 1 op
śmietana 18 proc 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koper świeży do smaku
ziemniaki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniakami

Gotujemy wywar warzywno mięsny.Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczke i wrzucamy do wywaru. Gotujemy kilka minut na malutkim ogniu. Ogórki trzemy na tarce na grubych oczkach, podsmażamy na maśle i dodajemy do zupki. Gotujemy az ziemniaki będą miękkie. Pod koniec doprawiamy woda z ogórków, sola i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Zabielamy śmietaną i zupa gotowa!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 24.04.2015 09:11
smaczna zupka
sara1 10.02.2015 08:52
prosto i smacznie
turkus3 12.11.2014 18:00
zaczynam gotować ogórkową :-) mniam...
Katarzyna59 10.06.2013 08:34
bardzo smacznie wygląda
Konczi 23.07.2012 15:34
tradycja a jaka pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak