Zupa ogórkowa z cielęciną

Zupa ogórkowa z cielęciną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżek pokrojona w kostkę pieczeń cielęca lub szynka

    10 łyżek
  • sok z kiszonych ogórków

    1 szklanka
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • rosół wołowy

    4 szklanki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa ogórkowa z cielęciną

Grzanki: ½ czerstwej bagietki, 3 łyżki masła, 6 łyżek startego sera (gouda, edamski, podlaski), 1 łyżeczka keczupu

Ogórki opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn, wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie odcedzić, a do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.

Przygotować grzanki: Bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Na każdym plasterku bułki zrobić kleks z keczupu. Kromki zrumienić w piekarniku.

Zupę podawać z grzankami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

berys18 01.04.2013 12:14
apetyczna zupa
Justyna Jussstiii 10.09.2011 13:16
smaczne
marcia71 06.08.2011 19:26
pycha
jasiek 21.07.2011 19:40
świetna zupka:)
Natalia37
Natalia37 26.06.2011 20:32
spróbujemy zobaczymy
kriso 15.04.2011 12:02
ciekawy przepis
jasiek 15.03.2011 19:43
lubię kwaśne zupki
Magdalena80 13.03.2011 23:35
brzmi fajnie i pewnie równie dobrze smakuje
AgaS10 01.02.2011 14:05
Ja też uwielbiam zupke ogórkową:)
szajba2 21.12.2010 13:57
całkiem dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat