Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łyżek pokrojona w kostkę pieczeń cielęca lub szynka
10 łyżek -
sok z kiszonych ogórków
1 szklanka -
Koperek suszony Prymat
1 łyżka -
sól
- - -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka -
rosół wołowy
4 szklanki -
Pieprz czarny mielony Prymat
- - -
ogórek kiszony
2 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Zupa ogórkowa z cielęciną
Ogórki opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn, wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie odcedzić, a do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.
Przygotować grzanki: Bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Na każdym plasterku bułki zrobić kleks z keczupu. Kromki zrumienić w piekarniku.
Zupę podawać z grzankami
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)