zupa ogórkowa

zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier z ogórków kwaszonych

  • śmietana

  • włoszczyzna

  • ziemniaki

    4 szt
  • bulion warzywny

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować bulion na kościach lub użyć gotowej kostki bulionowej.Dodać włoszczyznę, przetarte ogórki kwaszone, ziemniaczki pokrojone w kostkę. Doprawić przyprawą do zup kucharek i zabielić śmietaną na koniec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

27.10.2012 17:47
Bardzo lubimy zupę ogórkową, najlepiej ze swoich ogórków, więc często ją gotuję. Robię ją trochę inaczej niż Ty.

Renata26

29.07.2011 15:18
pycha :)

MAR3STA

11.03.2011 16:22
ogórkowa jest pyszna;)

m1monika

05.02.2011 17:23
lubię ogórkową :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat