Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 2 sztuki
marchew 1 sztuka
por (biała część) 1/2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
śmietana 30% 2 łyżki
ogórki kiszone 4 sztuki potarte

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Do sporego garnka wlewamy wodę i wrzucamy obrane ze skóry kiełbaski.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Pora kroimy w plastry.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Dodajemy warzywa do garnka.
Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Gdy warzywa są miękkie dodajemy ogórki i gotujemy ok. 5 minut.
Po tym czasie wyłączamy ogień i dodajemy śmietankę.
Wylewamy na talerze i posypujemy pietruszką.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 02.11.2016 17:19
dawno nie jadłam a bardzo lubię
Motorek 02.11.2016 13:57
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak