Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki małosolne 1 słoik 0,5l
marchew 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
pietruszka 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziemniaki 4 szt
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
sól do smaku
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 1 łyżka
kości schabowe 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kości umyć ,zalać wodą ,dodać jarzyny ,posolić i gotować.
Ziemniaki obrać ,pokroić w kostkę.Dodać do wywaru i gotować aż zmiękną.Ogórki zetrzeć na grubej tarce i dodać do zupy ,gdy już ziemniaki są miękkie. Można dodać odrobinę wody od ogórków ,jeżeli ktoś lubi zupę kwaśniejszą.Przyprawić całość pieprzem ,posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.09.2015 14:50
smaczna zupka
pestka 07.09.2015 13:37
bardzo lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak