Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa
Następnie dodajemy starte na grubych oczkach ogórki kiszone i gotujemy kilka minut.
Zabielamy zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
bulion warzywny | 1 i 1/2 l |
ogórek kiszony | 6 szt |
marchew | 1-2 szt |
ziemniaki | 4-5 szt |
śmietana 18 proc | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Ziele angielskie całe Prymat | kilka kulek |
Liść laurowy suszony Prymat | 3-4 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: