Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka 3 sztuki
kostka rosołowa 1 kostka
marchewki 2 sztuki
pietruszki 1 sztuka
pora 0,5 sztuki
jajko 1 sztuka
czosnku 2 ząbki
cebuli 1 sztuka
ogórków kiszonych 0,5 kg
ziemniaków 7 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
soli 1 łyżka
pieprzu 0,5 łyżeczki
majeranku 0,5 łyżeczki
przyprawy uniwersalnej 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
śmietany 2 łyżki
mąki 1 łyżeczka
natka koperku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Do wody włożyć skrzydełka. Zagotować. Odszumować. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce. Pora pokroić w plasterki. Ogórki opłukać odciąć końce i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć z wywaru. Wrzucić kostkę rosołową oraz ziemniaki ,marchewkę, pietruszkę. Podgotować do miękkości. Następnie przyprawić do smaku. Cebulę obrać z czosnkiem, umyć i drobno posiekać. Zasmażyć i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać starkowane ogórki. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobina wywaru. Ddoać do zupy wraz z koperkiem oraz ugotowanym pokrojonym w kosteczkę jajkiem. Wymieszać. Wyporcjować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 30.11.2013 20:29
Fajna zupka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak