Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    15 sztuk
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • woda

    2 litry
  • śmietana kwaśna

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • koperek

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
  • ogórki kwaszone

    8 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Na wrzątek należy wrzucić warzywa. Ogórki kwaszone zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach i zagotować je ze śmietaną, solą i pieprzem. Po zagotowaniu dodać do zupy( warzywa powinny już być miękkie). Mąkę rozprowadzić zimną wodą, zahartować wrzątkiem i połączyć z zupą. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać kostkę rosołową i posiekaną zieleninę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 25.02.2014 15:39
bardzo dobra
Dorian 08.02.2014 21:22
pyszna zupka
IKrakowianka 26.07.2012 21:02
świetna
Andysz 25.04.2012 21:14
lubię;)
Katarzyna/kate1980 11.04.2012 21:42
moja ulubiona :)
szajba2 01.05.2011 17:01
ogórkowa to coś dla mnie
RenataZ-et 11.04.2011 21:12
bardzo lubię taką zupę :)
Barbara55 06.04.2011 15:40
a ja bardzo lubię ogórkową
kielcok1 09.03.2011 16:44
lubię ogórkową
gosia47-47 24.02.2011 17:44
uwielbiam ogórkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat