zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek konserwowy

    5 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/4 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • skrzydełka kurczaka

    2 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • śmietana 30%

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • ząbek czosnku

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • przyprawa do zup

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka odlać 2l wody. Wrzucić dokładnie opłukane skrzydełka, obraną i pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Czosnek wycisnąć i wrzucić do zupy. Cebulę drobno pokroić w kostkę i też wrzucić do garnka. Ogórek potrzeć na tarce na dużych oczkach. Wrzucić do zupy. Po ok. 30 min wrzucić także obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować jeszcze ok. 20 min. Dodać soli, pieprzu, maggi i łyżeczkę warzywka. Na koniec dodać śmietanę. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 12.06.2013 11:09
ja też z kiszonych :-) , a raz można zrobić:-)
Krakowianka 25.09.2012 14:16
ja robię z ogórków kiszonych :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat