Zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    7 dag
  • cebula

    15 dag
  • masło

    5 dag
  • ziarno pieprzu czarnego

    5 sztuk
  • ziela angielskie Prymat

    5 sztuk
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • śmietana 18-procentowa

    niepełna szklanka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • przyprawa do potraw

    - -
  • ogórki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać, opłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebule i obrane ogórki pokroić w kostkę. Na połowie masła przysmażyć warzywa i włożyć do garnka. Na reszcie masła zrumienić cebule, dodać ogórki i chwilę dusić. Do warzyw wlać 5 szklanek wody, dodać przyprawy, przyprawę do potraw KUCHAREK do smaku i gotować na wolnym ogniu 20 min. Następnie dodać ogórki i gotować jeszcze 10 min. Mąkę połączyć ze śmietaną, zaprawić zupę i zagotować, doprawić do smaku ziołami. Podawać z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 03.05.2011 10:19
dobra zupka
kotlet 09.04.2011 23:24
zupki są the best
kuchareczek 09.04.2011 23:21
bardzo lubię
gosia561 30.03.2011 11:39
a ta jest bardzo smaczna
berys18 15.03.2011 07:26
fajny przepis
marcia71 08.03.2011 11:34
lubię kwaśne zupy
nikusonka 11.02.2011 23:40
bardzo lubię
fasola 18.01.2011 22:46
pycha, uwielbiam ogórkowa
Gonia555 19.11.2010 20:19
Tak niektórzy lubią zupki na kolację
Barbara55 09.10.2010 18:32
chyba pomyłka z kategorią ale zależy co kto lubi :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat