Zupa na ostro z parpyki, pomidorów...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • wołowina

    50 dag
  • cebula

    2
  • papryka czerwona

    2
  • pomidor

    4
  • ząbek czosnku

    2
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa meksykańska

  • margaryna

    1/4 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe myjemy i mielimy, a później podsmażamy na patelni. Na rozgrzanej margarynie podsmażamy również pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojone dwie czerwone papryki, rozdrobnione ząbki czosnku i pokrojone w kostkę pomidory. Ryż gotujemy do miękkości. Do warzyw dodajemy ugotowany wcześniej ryż i na koniec doprawiamy pieprzem, solą i przyprawą meksykańską. Całość jeszcze chwilę musimy poddusić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 29.11.2011 08:03
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat