Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Minestrone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzyw włoskich 1 opakowanie
cebula 1 opakowanie
boczek wędzony 10 dag
pomidory w puszce 1 puszka
bulion warzywny 500 ml
ząbek czosnku 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Minestrone

W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę.
Cebulę i boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej w garnku, smażymy, często mieszając.
Gdy boczek się usmaży wrzucamy mrożone warzywa chwilkę mieszamy jeszcze i zalewamy bulionem warzywnym i pomidorami w puszce, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie (ok. 10-15 min). Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 02.01.2013 22:59
Bardzo smacznie się prezentuje ta zupa :)
V_kuchareczka 15.12.2012 15:43
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak