Zupa migdałowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały zmielone

    15 dag
  • mleko

    1,5 l
  • żółtko jajek

    1 szt
  • makaron drobny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zagotować i odcedzić. Mleko zagotować i zalać migdały. Gotować przez ok. 15 min. na małym ogniu. Dodać makaron. Żółtko wymieszać z 5 łyżkami zupy i przelać do garnka. Delikatnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 25.09.2013 07:44
pyszna zupa
olkaaa 19.02.2013 12:12
jeszcze nie jadłam
aga130982 09.07.2012 13:04
mniam
aga130982 09.07.2012 13:04
mniam
alaaa 10.02.2012 18:10
ciekawy przepis
AgaS10 16.01.2012 07:04
wysmienita:)
Wafelek2601 14.01.2012 00:15
super
Dorota59 16.12.2011 20:40
ciekawa
jolanta19 27.11.2011 15:33
super pomysł
kriso 25.11.2011 17:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat