Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa migdałowa z kaszą manną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mlako 1,5 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie
migdały 500 gram
kasza manna 0,5 szklanki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa migdałowa z kaszą manną

Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, gdy zacznie się gotować dodajemy posiekane migdały i gotujemy 5 minut ciągle mieszając.Dodajemy kaszę mannę i mieszamy, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Podajemy na gorąco.Np. ozdobioną kakao

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak