Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa migdałowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
2/3 szkl
mleko
5 szkl
cukier
2 łyżka
migdały
20 dag
rodzynki
2 łyżki
masło
1 łyżki
żółtko jajek
1 szt
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa migdałowa

UGOTOWAĆ NA SYPKO RYŻ .ZAGOTOWAĆ MLEKO I CUKIER. ZALAĆ ZMIELONE MIGDAŁY .DODAĆ RODZYNKI I MASŁO .GOTOWAĆ OK 20 MINUT. ODLAĆ PÓŁ SZKLANKI ZUPY ,WYSTUDZIĆ I WYMIESZAĆ Z ŻÓŁTKIEM .MIESZANKĘ DODAĆ DO ZUPY PODGRZAĆ I PODAWAĆ Z RYŻEM .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak