zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2/3 szkl
  • mleko

    5 szkl
  • cukier

    2 łyżka
  • migdały

    20 dag
  • rodzynki

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżki
  • żółtko jajek

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

UGOTOWAĆ NA SYPKO RYŻ .ZAGOTOWAĆ MLEKO I CUKIER. ZALAĆ ZMIELONE MIGDAŁY .DODAĆ RODZYNKI I MASŁO .GOTOWAĆ OK 20 MINUT. ODLAĆ PÓŁ SZKLANKI ZUPY ,WYSTUDZIĆ I WYMIESZAĆ Z ŻÓŁTKIEM .MIESZANKĘ DODAĆ DO ZUPY PODGRZAĆ I PODAWAĆ Z RYŻEM .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat