Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słodkie migdały
20 dag
gorzkie migdały
1 dag
masło
2 dag
ryż
12 dag
mleko
1,5 litra
cukier
5 dag
rodzynki
6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały sparzyć, obrać, zemleć na maszynce lub utłuc w moździerzu. Rodzynki opłukać. Mleko zagotować z dodatkiem masła i cukru, zalać nim migdały, rodzynki i ugotowany na sypko ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak