Zupa migdałowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodkie migdały

    20 dag
  • gorzkie migdały

    1 dag
  • masło

    2 dag
  • ryż

    12 dag
  • mleko

    1,5 litra
  • cukier

    5 dag
  • rodzynki

    6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały sparzyć, obrać, zemleć na maszynce lub utłuc w moździerzu. Rodzynki opłukać. Mleko zagotować z dodatkiem masła i cukru, zalać nim migdały, rodzynki i ugotowany na sypko ryż.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat