Zupa melonowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe melony

    6 szt
  • mleko

    4 szkl
  • bulion drobiowy

    2 szkl
  • masło

    3 łyżki
  • łyżka posiekanej cebuli

  • sól

    1,1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Melony umyc, osuszyc, ściąc wierzchy. Miąższ wydrążyc, pokroic na małe kawałki, zalac gorącą wodą, gotowac 10 min. Odsączyc, zmiksowac razem z mlekiem i zimnym rosołem.
Masło rozgrzac, wrzucic cebulę, zeszklic. Cebulę dodac do zupy, przyprawic solą i pieprzem. Podawac chłodną w wydrążonych miseczkach z melonów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat