Zupa meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • majeranek

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z posiekaną cebulą usmażyć na oleju. W 1l wody rozpuścić kostkę bulionową, dodać mięso z cebulą i gotować pół godziny. Dodać fasolkę, kukurydzę, majeranek i koncentrat pomidorowy, przyprawić roztartym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 01.07.2012 09:40
smaczna
pigila 15.04.2011 22:12
super
Monika193 03.12.2010 05:55
koniecznie muszę wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat