Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 4 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
bulion warzywny 1 litr
passata pomidorowa 500 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczka
cukier 1/2 łyźeczka
olej 2 łyżka
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżka
oregano 1/2 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1/4
sól i pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

W garnku, na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać szczyptę soli i cukru. Smażyć do lekkiego zeszklenia. Dodać mięso mielone oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Podsmażyć. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Dodać passatę pomidorową, koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować ok. 10 minut. Dodać odsączone i przepłukane warzywa z puszki. Zupę przyprawić ziołami, solą, pieprzem, cukrem oraz papryką. Podawać gorącą, posypaną natką pietruszki i startym na grubych oczkach serem cheddar z grillowaną tortillą, chlebem lub solo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.07.2017 09:54
Idealna jako posiłek dla całej rodziny :)
Ola1984 15.07.2017 09:53
Polecam :)
Ola1984 15.07.2017 09:53
Ja również ;)
Ola1984 15.07.2017 09:53
Pożywna i pyszna :)
Pani Domu 04.07.2017 09:28
pyszna i pożywna
JulkaTomeczek 04.07.2017 00:06
Pyszna zupka
Stenka 03.07.2017 22:44
takie lubię
Urszula Świeca 03.07.2017 22:27
Świetna zupka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak