Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowo-pomidorowa z serwatką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serwatka 1 litr
sok pomidorowy 1 litr
marchewka 1/2 kg
skrzydełka kurczaka 1/2 kg
lubczyk świeży
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna
makaron
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowo-pomidorowa z serwatką

Skrzydełka z kurczaka umyć, zalać wodą, dodać przyprawę warzywną ugotować wywar. Odcedzić skrzydełka, a do wywaru dodać świeży lubczyk oraz drobno utartą marchewkę. Gotować 20 minut na niewielkim ogniu, aż marchewka zmięknie. Dolać sok pomidorowy i serwatkę. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minut doprawiając do smaku pieprzem oraz cukrem.
Osobno ugotować dowolny makaron, odcedzić i przełożyć do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak