Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym
2 duże marchewki kroimy w plastry.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy marchewkę i chwilę smażymy. Następnie wszystko zalewamy wywarem i dodajemy papryczkę habanero, ale bez nasion. Gotujemy do momentu, aż marchew będzie miękka.
Za pomocą blendera miksujemy wszystko. Dodajemy mleko kokosowe i jeszcze chwilę gotujemy.
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, a czosnek w plasterki dodajemy odrobinę soli i wszystko razem mieszamy.
Na patelnię dodajemy odrobinę masła i smażymy kurczaka. Gdy nabierze złotobrązowego koloru zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerz.
Do głębokiego talerza nalewamy zupę, dodajemy kiełki, kurczaka i posypujemy sezamem.
SMACZNEGO
Jeśli chodzi o mleko kokosowe, to dodałam tylko tą gęsta część.