Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa z imbirem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
marchew 0,5 kg
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
imbir starty 3 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
Kolendra cała Prymat do smaku
chili do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
mleko kokosowe do smaku
masło klarowane do smaku
ryż do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa z imbirem

Na patelni rozgrzewamy trzy łyżki masła i podsmażamy na nim przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Obraną marchew i pietruszkę kroimy w cienkie plasterki i dodajemy na patelnię. Dodajemy imbir, chili i kolendrę. Solimy i podsmażany, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie przekładamy je do gotującego się bulionu. Gotujemy ok pół godziny, a następnie blendujemy nakładką do zup. Doprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 03.06.2014 17:27
smacznie doprawiona
pestka 04.04.2014 13:19
świetna zupa
Monika-twin 11.03.2014 21:22
dobze doprawiona.
Czyki 11.03.2014 16:26
Rozgrzewająca pyszna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak