zupa letnia z mniszkiem lekarskim

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mniszek lekarski

  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka

    4 łyżki
  • wywar z warzyw

    6 szklanek
  • marchew

  • mleko

    1 szklanka
  • śmietana

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzewam margarynę i rumienię mąkę, wlewam wywar z warzyw, gotuję 30 minut. Siekam drobno cebulę, marchew i mniszek lekarski, dodaję do zupy i gotuję na wolnym ogniu kilka minut. Dodaję mleko, nakładam trochę śmietany do talerzy i wlewam zupę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 13:49
fajne
sznycel 18.08.2012 19:04
zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat