Zupa królowej Margot

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • żółtko jajek

    2 szt
  • ryż

    8 dag
  • bulion

    4 szklanki
  • pietruszka

    1 natka
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać szklankę bulionu, włożyć mięso i gotować powoli na małym ogniu. Resztę bulionu wlać do rondla i ugotować na nim ryż. Ugotowane mięso pokroić w cienkie paseczki, włożyć do bulionu w którym się gotowało i wlać do ryżu. Żółtka surowe rozkłócić z dwoma łyżkami zimnego bulionu zaciąnąć zdjętą z ognia zupę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 11.01.2012 18:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat