Zupa kremowa ziołowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • groszek ptysiowy

  • bulion warzywny

    1 1/2 l
  • ser topiony

    2 (ziołowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa kremowa ziołowa foto
Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę.
Krok 2 - Zupa kremowa ziołowa foto
Zalewamy ją bulionem, dodajemy serki topione i miksujemy lub rozcieramy by nie było grudek.
Krok 3 - Zupa kremowa ziołowa foto
Doprawiamy zupę do smaku. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 14.12.2012 13:50
a gdzie zioła?
Chojłówna 30.11.2011 17:39
pychota
Anna152 05.10.2011 15:57
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat