Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 15 dkg
serek topiony kremowy 20 dkg
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 ziarenko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa z boczkiem

Kroki postępowania

1
Do 1,5 l wody dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy.

Ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do gotującej się wody.
Krok 1 - Zupa kremowa z boczkiem foto
2
Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni, bez dodatku tłuszczu.
Krok 2 - Zupa kremowa z boczkiem foto
3
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na tłuszczu z boczku.
Krok 3 - Zupa kremowa z boczkiem foto
4
Podsmażona cebulę dodajemy do zupy.
Krok 4 - Zupa kremowa z boczkiem foto
5
Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodajemy serek topiony.Wyciągamy z zupy ziele angielskie i liść laurowy. Miksujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy podsmażony boczek.
Krok 5 - Zupa kremowa z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak