Zupa kremowa wielowarzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pieczarki

    6 szt.
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki młode

    4 szt.
  • cukinia

    0,5 szt.
  • bulion drobiowy

    2 kostki
  • rozmaryn

  • boczek wędzony

    5 plastrów
  • woda

    1,5 l
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa kremowa wielowarzywna foto
Obrane warzywa kroimy na mniejsze kawałeczki. Umieszczamy w garnku z wodą. Dorzucamy kostki bulionowe i gotujemy przez około 20-30 minut.
Krok 2 - Zupa kremowa wielowarzywna foto
W międzyczasie podsmażamy boczek.
Usmażone kawałki mięsa odkładamy na talerzyk, a na patelnię wlewamy około 0,5 szklanki wody. Mieszamy tłuszczyk, który został z wodą. Całość z patelni przelewamy do gotującej się zupy. Dodajemy również startą cukinię.
Krok 3 - Zupa kremowa wielowarzywna foto
Zupę miksujemy blenderem i gotujemy jeszcze przez około 10 minut i przyprawiamy do smaku tabasco, pieprzem, solą i rozmarynem.
Podajemy z boczkiem i natką pietruszki.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 20.06.2013 13:34
Zdrowa !!
Dorota37 14.06.2013 13:35
Piękny kremik sama bym zjadła
Alex_M 14.06.2013 09:15
swietna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat