Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem ze szparagów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 2 pęczki
białe wino kieliszek
śmietana 18 proc 100 ml
bulion 1 litr
koperek
sól do smaku
pieprz do smaku
żółtko jajek 2
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem ze szparagów

Co i jak?

Szparagi umyć, oczyścić i obrać. Pokrojone łodygi ugotować w wodzie z winem, odrobiną cukru i soli do miękkości. Po ugotowaniu odsączyć i zmiksować. Dodać do wywaru, wymieszać, zagotować.
Zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Następnie dodać śmietanę połączoną z roztrzepanymi żółtkami. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Przed podaniem posypać koperkiem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.05.2013 16:03
tez mi by smakowała
leonowie 30.05.2013 13:13
bardzo lubię, najlepsza gdy trwa sezon na szparagi:)
aisoglam 30.05.2013 13:10
Uwielbiam :)
Barbara13 30.05.2013 12:48
Smakowita :)
gosia56 30.05.2013 12:46
napewno pyszna bardzo lubię taką zupkę
Cranberry 30.05.2013 12:37
pyszności :)
Lampencjo 30.05.2013 12:23
wygląda zachęcająco
mzap88 30.05.2013 12:09
uwielbiam go :)
miki47 30.05.2013 12:05
pyszny krem, smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak