ZUPA KREM Z ZIELONEGO OGÓRKA

ZUPA KREM Z ZIELONEGO OGÓRKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek zielony

    450 g
  • serek topiony śmietankowy

    100 g
  • cebula

    1/4
  • kostka rosołowa

    2 szt.
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • kwaśna śmietana

    3 łyżki
  • koper świeży

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz śmietany zmiksować blenderem następnie przełożyć do garnka, zalać 1/2 l wody i gotować 15 min od czasu do czasu mieszając. Przed końcem gotowania dodać śmietanę i posiekany koper. Po zakończeniu jeszcze raz wszystko dokładnie zmiksować blenderem. Można podawać dodając groszek ptysiowy lub grzanki. Zupka pyszna i lekka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbysio 08.05.2012 08:33
super
zbysio 05.11.2011 18:39
oooooooooooooooooooo
zbysio 31.01.2011 10:16
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat