zupa krem z selera naciowego

zupa krem z selera naciowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    1 kg
  • rosół zkostki

    2 szkl
  • pomidor

    1 szt
  • śmietana kremówka

    200 dag
  • jasna zasmażka

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

łodygi selera myjemy drobno siekamy kilka listków odkładamy gotujemy we wrzącym rosole 20 minut pomidora nacinamy na krzyż parzymy i obieramy usuwamy pestki miąższ kroimy z ugotowanego selera odkładamy na talerz 4 łyżki resztę miksujemy dodajemy śmietanę mieszamy i zagotowujemy zagęszczony zasmażką lub mąką ziemniaczaną i jeszcze raz zagotowujemy doprawiamy solą i pieprzem dodajemy odłożonego selera mieszamy zupę podajemy przybraną cząstkami pomidora i listkami selera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat