Zupa krem z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2
  • cebula

  • czosnek

    1 ząbek
  • bulion drobiowy

    2 kostki
  • brokuły

    1/2 kg
  • sól

  • pieprz

  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • starty ementaler

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać ziemniaki i smażyć, aż lekko zmiękną. Wlać litr bulionu z kostki. Brokuły podzielić na różyczki, łodyżki pokroić w plasterki, dodać do bulionu. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Zupę zmiksować, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Zupę przez podaniem podgrzać, podawać z tartym serem i migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat