Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kurek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
kurki 600 gram
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
por kawałek
śmietana 30% 100 ml.
serek topiony 100 gram
sól i pieprz
masło 3 łyżki

Porada

Zamiast kurek świeżych możemy użyć mrożonych.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kurek

Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę, pora kroimy w pół plastry, cebulę kroimy w kostkę. Kurki oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W większym rondlu roztapiamy masło dodajemy wszystkie pokrojone warzywa oraz kurki, smażymy na małym ogniu do odparowania wody. Wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw, zupę miksujemy blenderem. Zupę ponownie podgrzewamy, dodajemy serek topiony i śmietanę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 17.01.2017 12:27
Uwielbiam kurki pod każą postacią, a krem musi być przepyszny!
marzut 17.01.2017 11:53
Fajny przepis
berys18 17.01.2017 10:29
pyszny krem
Patrycja33 17.01.2017 10:17
pyszna zupka :)
Babeczka35 17.01.2017 08:19
Smaczna zupka.
jagoda5913 17.01.2017 00:35
ciekawa zupa
wwwiolka 16.01.2017 21:09
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 16.01.2017 20:56
bardzo smakowita zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak