Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kukurydzy z orzeszkami z ciecierzycy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zupa

kukurydza konserwowa 1,5 puszki
marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie szczypta
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

orzeszki z ciecierzycy

ciecierzyca ugotowana 1,5 szklanki
oliwa 5 łyżek
kolendra mielona 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat pół łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kukurydzy z orzeszkami z ciecierzycy

Marchew i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i zalewamy zimną wodą. Nastawiamy na palnik. Dodajemy liście laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie. Gdy warzywa będą półtwarde to dodajemy kukurydzę oraz zioła prowansalskie. Gotujemy do miękkości. Zupę miksujemy na gładki krem, a następnie przecieramy przez sito.
Oliwę mieszamy z przyprawami, następnie polewamy ciecierzycę i mieszamy razem, tak aby każde ziarenko było oblepione przyprawami. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, wysypujemy cieciorkę. Piekarnik rozgrzewamy. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170-180 stopniach aż ciecierzyca będzie złocista i chrupiąca.
Gotową zupę podajemy posypaną orzeszkami z ciecierzycy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 29.10.2017 22:57
musi być pyszna
jejkuchnia 29.10.2017 09:54
Pyszna zupka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak